Frokosten er klar. 1,2,3, serevér. - PLNTY | kulturmagasinet

Frokosten er klar. 1,2,3, serevér.

Det er ingen hemmeligheter forbundet med nye frokostvaner eller frokosretter. Forslagene går som farsotter over matbloggene på nettet. De er sunne, friske, saftige og spesielt gode nettopp om morgenen.

Til en kjøleskapsgrøt finner du rett og slett ingrediensene du liker. Her kan du ikke feile, men tvert imot prøve deg frem med alt du liker og alt du kan tenke deg å eksperimentere med. Frukter og krydder – alt kan blandes med noe vått og noe tørt. Og så gjør blandingen seg ferdig over natten. Forslagene du ser nedenfor, er våre egne, vi håper du vil like dem også.

Glutenfri kjøleskapsgrøt med blåbær

Plnty_Frokost_Foto_Karoline_Billehaug_2016_001

 

De fine syltetøyglassene kan du finne i alle slags butikker som selger kjøkken- og interiørvarer. Og de kan du få til en billig penge. Våre kostet bare 15 kroner, og egner seg fint fordi patentet med gummikant gjør at maten ligger i lukket atmosfære over natten.

Til denne kjøleskapsgrøten, som er helt gluten- og laktosefri, trenger du:
(du kan bruke denne som basis til all slags frokostgrøt)

• Kokosmasse
• Sesamfrø
• Appelsinjuice
• Kokosmelk (og/eller kokosfett)
• Mandler eller andre foretrukne nøtter
• Honning
• Blåbær

Mengden tilpasser du glasset eller skålen du velger å lage frokostgrøten i, men slik gjør du:

Ta passe mengde kokosmasse og sesamfrø i glasset/skålen og hell over passe mengde appelsinjuice – så det såvidt dekker blandingen. Knus deretter mandler, så mye du vil ha, og hell over kokosmelk. Bland alt sammen til det er fuktig, men ikke flytende. Smak til med honning. Ha i blåbær, så mange du ønsker.

Kjøleskapsgrøt med peanutsmør og mørk sjokolade

Plnty_Frokost_Foto_Karoline_Billehaug_2016_003

 

Denne blandingen er klassisk, med havregryn – du kan bruke forskjellige kornblandinger du finner i butikken, og alt du trenger å gjøre er å tilføre væske.

Du trenger:

• Havregryn /4-korn eller lignende blanding
• Banan
• Peanutsmør
• Yoghurt naturell
• Honning

Dekk bunnen av krukken eller skålen med havregryn, 4-korn eller annet, skjær opp banan i biter eller knus den. En spiseskje peanutsmør er raust, bland inn så mye youghurt du ønsker for å få ønsket konsistens, og smak til med honning. Grovkutt biter av mørk sjokolade for å blande i blandingen, eller strø over.

Kjøleskapsgrøt med kokosflak og granateple

Plnty_Frokost_Foto_Karoline_Billehaug_2016_004

 

Denne blandingen blir særdeles frisk med granateplekjerner og syrlig eplejuice. Og for å gjøre den laktosefri, har vi valgt kokosmelk.

Du trenger:

• Havregryn /4-korn eller lignende blanding
• Kokosflak
• Kokosmelk
• Vaniljestang
• Eplejuice
• Granateple

Dekk bunnen av krukken eller skålen og litt til, med havregryn, 4-korn eller annet, hell over passende mengde kokosmelk. Del vaniljestang og skrap ut frøene inni. Disse bruker du i blandingen. Så sper du i eplejuice så blandingen blir fuktig nok.

Kjøleskapsgrøt med kiwi og banan

Plnty_Frokost_Foto_Karoline_Billehaug_2016_002

 

Gjør som i alle forslagene over, og du vil få en herlig frokost etter at grøten har fått godgjort seg over natten.

Du trenger:

• Havregryn /4-korn eller lignende blanding
• Kiwi
• Banan
• yoghurt naturell
• Eplejuice
• Kanel
• Honning

Bland sammen havregryn eller annen kornblanding med det våte. Kutt opp frukt i biter eller mos dem og ha i. Sprinkle over med kanel. Du kan oppleve en litt besk bismak fra kombinasjonen kiwi og kanel, men smak til med honning, og blandingen balanserer seg.

God frokost!

Close