Search for content, post, videos

En «too much» julete kake

Fay Monique Thorps lidenskapelige interesse er kakebaking, en inspirasjonen hun fant hun igjen på Brick Lane i London, hvor hun utdannet seg som fotograf.

Det er julehøytid. Tradisjon og idyll skal dyttes ned i halsen på en, og man er pålagt å være lykkelig for de tørre smakløse julekakene man får servert. Man lurer seg til å tro de er gode når man tar den første biten. Men er man det?

Mine egne «julete» kaker

Jeg er altfor negativ (og en liten Grinch) til å falle for den samme illusjonen. Selv liker jeg å lage mine egne «julete» kaker – og de har alltid blitt tatt godt imot, og det, gjerne etter et par kommentarer om at de er litt «too much».

Brownien er ikke en tradisjonell norsk julekake. Ikke engang i nærheten. Men den er perfekt å «pynte» på. Og du kan dytte nesten hva du vil i og den, og den vil fortsatt være god.

Så i år har jeg lagd en «julete brownie» med de få tingene jeg liker ved julen. Brente mandler og pepperkaker!

Brownie med brente mandler, pepperkaker og frysetørkede bringebær

Form 23x23cm
Ovn: 180 grader

  • 250g smør
  • 250g mørk sjokolade (70%)
  • 350g sukker
  • 6 egg
  • 1 ts vaniljeekstrakt
  • 150g mel
  • en klype salt

Smelt smør og sjokolade sammen på lav temperatur i en tykk bunner kjele. Pisk egg og sukker sammen.

Start på lav hastighet og skru opp gradvis. Skru ned farten og ha i sjokoladen. Pisk sakte til alt er blant. Sikt i mel og salt, vend dette inn forsiktig. Hell i ønsket form.

Legg de brente mandlene i bunnen av formen og hell brownie blandingen i formen forsiktig. Stekes midt i ovnen i 25-35min.

Pynt:

Knus ønsket mengde pepperkaker og bland sammen med brente mandler. Smelt 100g mørk sjokolade og hell over brownien. Strø på pepperkake og brente mandler og avslutt med frysetørkede bringebær!
Server som den er eller med litt is.

Dette er en sikker slager!