Moteuke Erklært Åpen - PLNTY | kulturmagasinet

Moteuke Erklært Åpen

Anna of the North underholdt fullstappede lokaler da duoen inntok scenen på Norwegian Fashion Centre mandag. De var tilstede spesielt for å åpne showet og den norske moteuken, som senteret ønsker å etablere.

Anna of the North underholdt på åpningen av Norwegian Fashion Week.
Fashion show, inspirert av sent 70-tall.

Moteuke erklært åpen

Ordfører i Bærum, Lisbeth Hammer Krogh, ønsket senteret og motebransjen velkommen – tilbake – ettersom senteret er en ny utgave av det som engang var Norwegian Fashion Center, som huset mange norske agenter innen norsk klesbransje på Fornebu.

Ordfører i Bærum, Lisbeth Hammer Krogh, ønsket Norwegian Fashion Center velkommen til kommunen.

Bærum, en progressiv kommune

Flere av leietakerne i huset, har flyttet fra Norsk Moteforum på Skøyen. Ordføreren kunne reklamere med at senteret har tatt plass i en moderne tenkende kommune, med et progressivt næringsliv i arkitektoniske omgivelser.

Det var trangt om plassen under åpningen av Norwegian Fashion Center.

Utstilling av motefotografi

I senteret kunne man i forbindelse med åpningen besøke stedets restaurant og cocktailbar, og i første etasje kan man den første uken se fotoutstillingen Featuring Spaces med fotografene Desiree Mattsson, Stephen Butkus og Truls M. Qvale, som har jobbet med motemagasiner som Vogue, Vanity Fair, Marie Claire UK, Det Nye, Vice Magazine og ELLE Norge.

Sven Skaara er en velkjent tungvekter i designbransjen – han har utformet det nye motesenterets logo.

Grafisk design: Sven Skaara har designet den nye logoen.

Flytter inn med giganter

Norwegian Fashion Center flytter inn i et ekspansivt område. Fornebu er fortsatt under utvikling etter at den gamle flyplassen ble lagt ned, og gigantselskaper som Telenor, Aker, Kværner, Evry og Accenture, for å nevne noen, har etablert seg der.

For inspirasjon og bransjeutvikling

I det nye senteret kan man finne «en oversiktlig arena for omsetning av mote- og livsstils-produkter», som de skriver på nettsidene sine. Senteret ønsker i tillegg å være en ledende arena når det kommer til inspirasjon og bransjeutvikling.

Norges første motemagasin, TIQUE, var blant annet å finne som inspirasjon i senterets bladhylle.

Moteuke to ganger i året

To ganger i året skal det nye motesenteret, som har etablert seg på Fornebu, arrangere Norwegian Fashion Week. Mange mennesker møtte frem mandag, da senteret åpnet dørene for sitt aller første arrangement.

Andre uken i februar er kjent i Norge for å være såkalt «moteuke». Etter at Oslo Fashion Week, hvis formål var å fremme norsk design og mote, la ned i 2014 – etter ti år som drivkraft på norsk motearena, har forskjellige initiativ oppstått for å vise frem norsk mote på catwalk.

Mange var møtt frem for å overvære åpningen av Norwegian Fashion Center.

Norske designere på runway

I uken som kommer vil flere eventer bli arrangert, deriblant Oslo Runway, som vil vise norske designere.

Close