Search for content, post, videos

TILT TAKE OVER FOR Å DANSE

Morad fra Kingwings Crew skal være konferansier gjennom lørdagskvelden, som vil by på mye spennende kultur i form av dans. Foruten at man kan være med å danse selv, vises også Forestillingen av Jessen/Fallmyr, TekstLab vil være tilstede sammen med Tilt-ungdom fra Østfold, Hedmark, Oppland, Buskerud og Oslo.

TekstLab vil være tilstede sammen med Tilt-ungdom fra Østfold, Hedmark, Oppland, Buskerud og Oslo. Foto: Frédéric Boudin.

Målet er å få så mange som mulig til å danse

Tilt er et danseprosjekt som har vært støttet av DNB-stiftelsen i flere år. Målsetningen med prosjektet er rett og slett å få så mange som mulig til å danse, både unge og eldre.

Gjennom å samle profesjonelle, barn og unge, eldre og den generelle befolkningen i regionene gjennom dansen, ønsker Tilt å skape engasjement og nye arenaer å uttrykke seg på.

«Dans er kunst – dans virker samlende – Dans er kunst – dans virker samlende – dans skaper glede TILT skal både gi gode kunstopplevelser, skape danseglede og være utgangspunkt for diskusjoner og samtaler. Vi ønsker å skape forståelse for hva dans er, og at dans er for alle!» sier prosjektet om seg selv.

LES OGSÅ: SKREKKBLANDET KULTURTECH PÅ WEBSUMMIT

Her kan du se musikken til Tilt-prosjektet «Make Me Dance» laget av Marcus Amadeus. Video: Tilt.

By eller land – land ble valgt

– Skulle vi ta dette prosjektet til de store byene, eller skulle vi ta det med oss ut på landet, til mer avsidesliggende steder, spør Anne Ekenes, kunstnerisk leder av Panta Rei Danseteater i en dokumentar som er spilt inn om prosjektet.

– Det var interessant, fordi det var allerede mye sammenfallende danseaktivitet i Stange (nær Hamar, Red.anm), men det var også mye forskjellig. Så her i Stange tenkte vi: Hva er Stange, hva er identiteten her, forteller Therese Slob fra PS Dance, Harmar. I Stange ble det derfor naturlig å skape prosjekter med låvedans og swing, og en forestilling ble skapt ute i naturen. Med dans er det et viktig formål for Panta Rei Danseteater å knytte dans og identitet sammen gjennom prosjektet Tilt.

Tilt-prosjektet samler barn, unge og eldre for dansens skyld, og skaper identitet og tilhørighet gjennom den. Foto: Ortenheim Photography.

Samler barn, unge og eldre

Det er altså danseteateret Panta Rei som inviterer til take over på Sentralen i Oslo. Gjennom å samle profesjonelle, barn og unge, eldre og den generelle befolkningen i regionene gjennom dansen, ønsker de å skape engasjement og nye arenaer å uttrykke seg på.

Alt handler om dans; det arrangeres forestillinger, lages film, danseverksteder og seminarer, er noe av det de nærmere 50 000 menneskene som har vært med i Tilt så langt har vært med på, i tillegg til seminarer og stedsspesifikke koreografier.

«Make Me Dance» er en koreografert konsert og forestilling som handler om valgene vi tar, og om de små, men samtidig universelle historiene som former oss som mennesker. Video: Tilt. 

Turneer og samarbeid med regionteatre

Panta Rei Danseteater samarbeider med tre regionteatre over prosjektperioden og skaper en ny produksjon som drar på turné hvert år. Turneene følges opp av skreddersydde danseprosjekter i hver kommune og hver by.

LES OGSÅ: MIKKE MUS I DAG. SUPERMANN I MORGEN.

Morad fra Kingwings Crew skal være konferansier gjennom lørdagskvelden. Foto: Armin Houman.

Tilt-prosjektet har også utvidet områder og deltakere, fra å starte i Østfold i 2015, videre til Innlandet i 2016, er de også etablert i Oslo og Buskerud i 2017. Aktiviteten har allerede vært omfattende i november, med Historesalong og korreografikonkurranse på Rommen Scene, workshop på Trikkestallen på Kjelsås. Resten av november er fylt med aktiviteter du finner her.

Dansen tar over på Sentralen 25. november

Det er Panta Rei Danseteater som leder Tilt. De samarbeider med Scenekunst Østfold, Teater Innlandet og Brageteatret for co-produksjoner og prosjekter i de forskjellige regionene. På lørdag 25. november, har Tilt tatt over Sentralen i Oslo for å gjennomføre et storslagent dansemøte.

2 comments